Bagó Zoltánné Natália

Nati

Bagó Zoltánné Natália vagyok. Három fiú büszke édesanyja. Felnőtt kor küszöbén lettem anyuka. Kilencvenes években történt. Szülésélményeim meghatározták eddigi életem folyását. Vajúdási tapasztalásaim igen széles skálán mozogtak. A kezdeti magányt (még akkor az Apák a szülőszoba előtt várakozhattak) felváltotta a várandósságaimat kísérő Doktornő iránti bizalmi viszony. Igen fiatalon megtapasztalhattam a támogatott vajúdás előnyeit, a jól informált helyzetek biztonságát és a humor, nevetés, megválaszthatott vajúdási pozíció, gyorsító erejét. Harmadik Fiam, a kórházba érkezés követő 1 órán belül megszületett. Mindenkinek elmeséltem, hogy így is lehet szinte fájdalom nélkül!

Kedves Barátnőm, császármetszéssel végződő szülése indított el a dúlai utamon. Megígértem neki, hogy mire a második babáját várja, elvégzem a dúlaképzőt és vele leszek. Náluk még nem „kopogott a gólya”. Viszont, Nővérem jelezte, hogy bizony anyai örömök elé néz újra, ajándék gyermek növekszik a szíve alatt. felkért legyek a kísérője. Így kerültem kapcsolatba Békés Emőkével, nála végeztem el a motivációs és alaptréninget. Dúlatársaimmal mindnyájan nagyon különböző egyéniségek vagyunk, de a születés iránti mély csodálatunk egybeforraszt és nagyon érzékeny, vidám, tevékeny közösséggé formáz bennünket. Közben Kende Bendegúz 2 héttel hamarabb jelezte érkezését. Édesapja előző nap elutazott az ország másik felére, én voltam duplán ügyeletes erre az időszakra. Így születésénél nagynéni-dúlaként lehettem jelen. Vajúdáskor, Nővéremmel csendben, lélegzetét figyelve, a hullámok alatt, masszírozás közben oly mértékben összehangolódtunk, azóta is különleges kapocs egy láthatatlan ezüstszál köt össze mindhármunkat.                                                                                               „Elég a szerető szíved és a két kezed!!!”-hallom, Emőke hangját a mai napig az emlékezetemben.

Az az erőteljes ősi energia burok, amely a szüléskíséréseimnél megérint, mély alázatra, tiszteletre, köszönetre késztet újra és újra az élet csodája iránt.

A születés utáni percekben minden megváltozik, egész életünk átalakul, Anyává, Apává, CSALÁDDÁ válunk.

Egymás szemében felfedezni a szivárványt egy pillanat műve, mely bevésődik és örökre édesen a szívünkbe ég.

Hiszem, hogy a szülésre való hangolódás és felkészülés megkönnyíti a saját női erőnk megtapasztalását, ösztöneink felismerését, megértését és ha eljő az idő, szabad megélését! Kívánom Mindenkinek, hogy bejárhassa Családja megSzületését, a szivárvány útján az általa elképzelt színezet szerint.

Az ideérkező úton szeretnélek támogatni, ha kísérődnek fogadsz.

Találkozásaink alkalmával előre felkészülünk az előttünk álló útra, hogy akkor már “könnyedén” belemélyedéssel tudjuk követni tested jelzéseit, változásait. A vajúdás alatt szinte a szivárvány ösvényét bejárjuk a külső körből indulva a szoros legbelsőig. Mivel átbeszéljük a szakaszait, az esetleges félelmet átalakítva örömmel várhatjuk, hogy együtt megfessétek a Gyermeketek születésének szivárványát!

Elérhetőségem:

Tel: +3630/8574468

Email:bago.natalia@gmail.com

www.szuletesszivarvany.blogspot.hu