Sültalma-likőr HÁZILAG

Forrás: http://kaldeneker.hu/receptjeim

“Az elmúlt évben már készítettem narancsos vodkalikőrt, dió- és kökénylikőrt, valamit a nyár elején feketecseresznye likőrt. Ezeknek nagy sikere volt, karácsony tájékán mind egy kortyig elfogyott. Kaptak belőle barátaim, ismerőseim és rokonaim karácsonyra. Még nem késő nektek is elkészíteni, helyes kis üvegekbe tölteni, és ezzel megajándékozni kedveseiteket.

Az almalikőr készítése nagyon egyszerű. Vásároljatok 4-5 db savanykás almát, vágjátok cikkekre, és a magházát távolítsátok el. Tegyétek egy sütőpapírral borított tepsire, minden egyes almára szórjatok két evőkanálnyi barnacukrot, vagy nagy szemű úgynevezett kandis cukrot. Tegyetek rá 4-5 db egész fahéjat, 5-6 darab csillagánizst, és tegyétek be a sütőbe.

20 perc alatt szép barnára sült, majd az egészet kanalazzátok bele egy jól zárható nagyobb befőttesüvegbe. Öntsétek nyakon vodkával vagy almapálinkával, ebből legalább egy liternyi kell. Naponta legalább egyszer rázogassátok össze, és hagyjátok érlelődni két hétig.

Az elkészült likőrt szűrjétek le, és töltsétek kis üvegekbe. Jól zárjátok le, majd tegyetek rá kis címkét. Írjátok rá: „Sültalma-likőr”.

Ezt a finomságot csak felnőtteknek kínáljátok! Elkészíthetitek birsalmából és körtéből is.”

http://kaldeneker.hu/receptjeim

sultalma_likor_hazilag_1