Homeopátiás szerek kisgyermekkorban

Gyógyszerek 0 éves kortól, téli bajokra

Influenza

A várandós kismamák és a csecsemők kezelése nagy kihívás. A homeopátiás komplex gyógyszerek közül az influenza-szerű tünetekre rendelhető OSCILLOCOCCINUM csecsemőknek, várandósoknak is adható, az első tünetektől! Csecsemőknek kis forralt, lehűtött vízben oldjuk fel a tubus tartalmát, és kiskanállal adjuk a szájába (1-2 kiskanálnyi mennyiség elég egy alkalommal).

Egy kis influenza-történelem

Az influenza kezelésében a homeopátiás gyógyszerek rendkívül hatásosnak bizonyultak a nagy, 1918-as spanyolinfluenza járványban. A spanyoljárványt követően, 1925-ben fedezte fel Joseph Roy francia orvos az OSCILLOCOCCINUMOT. Az influenza vírusát 1933-ban izolálták, az OSCILLOCOCCINUMOT 1942 óta gyártják.

A száraz köhögés csillapítása kisgyermekeknél nehéz feladat, hiszen a központi és perifériás idegrendszerre ható szerek csak korlátozottan adhatók, a fitoterápiás megoldások pedig nem javasoltak bizonyos életkor alatt, és az illóolajokkal is csínján kell bánni.

Mit adhatunk egy szárazon köhögő csecsemőnek?

A száraz köhögésre bevált hatóanyagok közül számos olyan létezik, mely nem adható gyermekeknek (pl. pentoxyverin, oxeladin, levodropropizin, kodein) vagy csak bizonyos korhatár felett rendelhetők (dextrometorfán).

A csecsemők köhögésének csillapításakor a vény nélkül kapható gyógyszerek közül egyik sem áll rendelkezésre.

Mit javasolhatunk ilyenkor?

A DROSETUX egy új, kimondottan száraz, ingerlő köhögésre összeállított, KORHATÁRI MEGKÖTÉS nélkül adható, komplex homeopátiás szirup.

A DROSETUX biztonsággal adható idősebb, sok gyógyszert szedő krónikus betegek köhögésére is.

Drosetux_termekfoto_06_